Opleiding

Op de pagina opleiding wordt verteld op welke leeftijd en dat je bij Atelier Majeur en Ars Musica les kunt krijgen. Maar ook de muziekvereniging de Vlecke een eigen opleidingskorps heeft.

Opleiding

Iedereen vanaf ongeveer 8 jaar kan op muziekles. In de gemeente Opsterland worden muzieklessen op een koperinstrument, een saxofoon of slagwerk gegeven door Ars Musica. Kijk op Ars Musica voor meer info en de tarieven of bel Nynke Klijn Hesselink 06-23797156.

Vanuit de Federatie Opsterlandse Muziekverenigingen (FOM) is sinds 2017 het landelijke initiatief 'Spelenderwijs Orkest' in Gorredijk geïnitieerd. Er wordt tegen gereduceerd tarief groepsles gegeven op beginnersniveau o.a. op koperinstrumenten en slagwerk. De lessen zijn op een basisschool in Gorredijk direct na schooltijd. Voor meer informatie neem contact op met de FOM via fomopsterland@gmail.com

Momenteel is een opleidingsorkest actief binnen de muziekvereniging. In het opleidingsorkest spelen beginnende muzikanten samen met ervaren muzikanten onder leiding van een gediplomeerde dirigent muziek op eigen niveau.

Na een paar maanden muziek- of groepslessen te hebben gevolgd, kunnen de meeste leerlingen meespelen in dit orkest, waar vooral het samenspel wordt beoefend.